Web 2.0 og fag

Web 2.0 tjenester der både giver nye muligheder for og udfordrer fagdidaktikken

Web 2.0 logo Følgende links er de umiddelbare refleksioner, som er skrevet ned med henblik på videndeling – de er et sammenkog fra det spændende foredrag “Web 2.0 og fag” som blev afholdt 09. november 2010, på Uddannelsesforum 2010 i Bella Center – det er nogle af de gode forfatterne fra it-torvet.dk som stod bag foredraget…

Edistorm.com

Online brainstorm værktøj hvor man bl.a. kan rate hinandens ideer.

Historypin.com

Viser historiske steder på nettet – se f.eks. hvordan historiske steder så ud for 100 år siden. God til historie undervisningen.

Xmarks.com

Er et online bogmærke program som virker bl.a. med browserne: MS Explorer, Firefox, Chrome og Safari – man kan synkronisere sine bogmærker på tværs af computerne.

Yammer.com

Er en slags lukket “virksomheds Facebook” – her kan man erfa udveksle f.eks. i arbejdsgrupper, klassen eller et kursus.

Scribblemaps.com

Her kan man tegne på kortet + skrive tekst + indsætte Google pins med links, YouTube links etc.
Det hele kan gemmes som et “map” der kan embeddes/indsættes i et andet materiale – som så igen kan anvendes af eleverne hvor de kan arbejde videre med opgaven – søg på ordet “scribblemaps” på skolekonsulenterne.dk og du finder en tastevejledning til Scribblemaps.

Glogster.com

Her kan man dele præsentationer (interaktive plakater), man kan også lave den online. På Glogster education kan man som lærer oprette lukkede rum hvor man definerer hvad eleverne må og ikke må. Søg på ordet “glogster” på skolekonsulenterne.dk og du finder en tastevejledning til Glogster.


Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *