SmartPhones i hæren?

SmartPhones testes til US soldater

ComputerWorld faldt jeg over følgende interessante artikel omkring test med henblik på anvendelse af SmartPhones og tablets i det amerikanske forsvar:

“I den amerikanske hær bliver SmartPhones snart en del af det udstyr, de amerikanske tropper har med i krig.

Soldaterne skal bruge SmartPhones til sms-opdateringer om deres omgivelser til at sende billeder med GPS-placering, til korttjenester og til at hurtigt udfylde regelmæssige rapporter.

“Når de har et problem eller skal udfylde en rapport, vil de helst SMSe. De unge soldater er vokset op med denne teknologi og er meget fortrolige og trygge ved den,” forklarer Michael McCarthy, der står for satsningen, til CNN.com.

Samtidig er hæren ved at udvikle systemer, der ved hjælp af telefonens kamera og GPS skal udstyre et billede af omgivelserne med et ekstra lag af informationer.

Specielt Android og iPhone-telefoner er blevet taget godt imod af soldaterne.

Flere mobilsystemer understøttes officielt

Det forventes, at hæren vil ende med to mobilstyresystemer til officielt brug. På den måde kan hæren minimere softwareudviklingen, men samtidig ikke være så sårbare for cyber-angreb mod en bestemt platform”.


Share

3 comments for “SmartPhones i hæren?

 1. Claus Hartvig
  8. august 2011 at 07:11

  Mon det danske forsvare følger denne udvikling – i givet fald, hvem ?

 2. Torben Møller
  8. august 2011 at 10:03

  Hej Claus, det håber jeg da. Inddragelse af SmartPhones/Tablets i undervisningen vil tilgodese de af vores kursister/værnepligtige der “tænder” rent læringsmæssigt på den måde. Anyway, det er i hvertfald spændende at følge hvad der sker på den front :-)

 3. 8. oktober 2011 at 21:37

  I singapore udleveres Ipads til alle forsvarsgrupper.
  God nok kun 16GB uden 3G, men alligevel…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *