Sådan gøres historie undervisningen mobil og levende

1001 fortællinger om DanmarkMobil historie undervisning

Kulturarv.dk har udviklet en meget interessant mobil Apps (mobilt program) til Apple iPhone/iPad/iPod Touch kaldet 1001 stories about Denmark. Ud fra GPSen i iPhonen/iPaden/iPod Touch finder 1001 stories about Denmark ud af hvor man er og giver mulighed for, at høre de fortællinger der måtte være om det pågældende sted.Man har som bruger mulighed for at lære om stedet på følgende måder: “Om stedet”, “Fortællinger”, “Billeder”, “Kort”, “Tema”. Herudover kan man også vælge om man vil lære om stedet på dansk eller engelsk – så om det er i historie undervisningen, dansk undervisningen, geografi undervisningen, engelsk undervisningen eller som et tværfagligt tema så giver 1001 stories about Denmark rig mulighed for at man som elev (og lærer) får mulighed for mobil læring.

Forskellige menupunkter i 1001 stories about Denmark

I bunden af programmet findes følgender menupunkter, som giver følgende muligheder:

Temaer

Her kan man vælge mellem historiske perioder og begivenheder og på den måde finde interessante steder som har tilknytning til det tema man som elev skal uddybe.

Nyt sted

Hvis man bliver oprettet som bruger af mmmm kan man som bruger være med til at udbygge Kulturarv.dks program idet man (lige som man gør i Wikipedia) selv kan lægge steders fortællinger,. herunder også lægge billeder af stedet op.

Det er en rigtig smart web 2.0 feature at man som bruger har mulighed for at lægge data op og på den måde er med til, at “skrive historie”.

Få læst historien undervisningen op

En fin finesse i 1001 stories about Denmark er, at man som bruger også kan få læst de enkelte tekster op – er man ordblind eller fx. på cykel eller i bil hen imod næste interessante historiske sted kan man høre teksten om det pågældende sted – elegant og smart lavet!

1001 stories about Denmark er gratis!

Programmet 1001 stories about Denmark “koster gratis” og dermed er det nemt som lærer, at inddrage mobil læring  i sin undervisning. Det skal dog lige bemærkes at man skal have en iPhone/iPad/iPod Touch at installere programmet på – og de er som sagt ikke helt gratis. Men har en eller flere af eleverne en iPhone/iPad er programmet virkelig anbefalelsesværdigt!

Hent 1001 stories about Denmark direkte til din iPhone/iPad/iPod Touch her:

Hent 1001 stories about Denmark via denne QR barcode


Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *