Sådan kan YouTube anvendes i undervisningen

YouTube Movies Logo YouTube i undervisningen

Anvender du YouTube i undervisningen? Så kender du nok til problemet med, at man eksempelvis midt i en analyse af YouTube videoen, hurtigt og nemt gerne vil pause, spole eller starte YouTube videoen og ikke hele tiden have fat i musen – her følger tre smarte genvejstaster i YouTube:

Stil nemt din YouTube video på pause

Hvis afspilningsvinduet er i fokus, kan du bruge tastaturets mellemrumstast som en men pause/playknap. Når du trykker på mellemrumstasten, pauser du videoafspilningen, og når du trykker igen, fortsætter afspilningen.

Spring frem i 10% intervaller i YouTube

Spring nemt frem i YouTubeHvis du ser en video af længere varighed, kan du med fordel bruge tastaturets taltaster til at springe en given procent frem i videoen. ‘1’ springer prompte 10 procent ind i videoklippet, ‘2’ går frem til 20 procent af videoens samlede længde – og sådan fortsætter det. Hvis du vil tilbage til videoens begyndelse, kan du trykke på 0′.

Husk, at tastaturets numeriske taltaster ikke virker, hvis du har et sådant, brug de almindelige taltaster.

Spol i 5 sekunders intervaller i din YouTube video

Kommer du til, at starte videoen ved at trykke “play”, kan du med venstre og højre retningstast gå frem eller tilbage i små intervaller af fem sekunder.

YouTube Movies i Folkeskolen

Husk, at du som lærer kan finde ældre gratis film på YouTube Movies. YouTube har lanceret en filmtjeneste som meget rammende kaldes for YouTube Movies. YouTube har forhandlet rettigheder med store filmselskaber som Sony Pictures, Lionsgate og MGM og giver dermed dig som underviser / bruger mulighed for at se de (i øjeblikket) ældre film gratis – se eventuelt mere information om YouTube movies.


Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *