Podcasting – en lærervejledning…

Forsidefoto af Podcasting - en lærervejledningFør sommerferien dumpede lærervejledningen til “Podcasting – en lærervejledning – Kreative ideer til lyd- og videopodcasting i undervisningen – på alle niveauer” ind på iLæring.dks skrivebord og det er der kommet denne anmeldelse ud af.

Som bekendt, skal IKT inddrages i alle skolens fag idet skolen skal ruste eleverne til et moderne omgivet af IKT. Som underviser har man med podcasting et værktøj, som har potentialet til at begejstre eleverne idet de kan podcaste om lige netop det emne de brænder for og har lyst til at formidle via podcasting.

dr.dk/podcast beskriver dr podcasting som: “Podcasting er det samme som et abbonnement. Når det gælder blade og aviser, får man det nyeste eksemplar sendt direkte til hjemmet, så snart det kommer fra trykkeriet. Når det gælder radio- og tv-programmer, kan man få sendt dem direkte til sin computer så snart de har været sendt. DR podcaster en lang række programmer, og du har dermed mulighed for at lytte eller se programmerne når det passer dig. På din computer eller på din mobile afspiller, hvis du har sådan en”. Se iøvrigt også DRs introduktion til Podcasting.

Som lærer kan der være en “teknologisk blokade” mod at komme i gang med podcasting. Forfatteren Karin Høgh formår i lærervejledningen, at introducere dig som læser til podcasting teknikken på en “ikke nørdet” måde.

Lærervejledningen bliver suppleret med links og undervisningsmaterialer på forfatterens hjemmeside skolepod.dk. På hjemmesiden er der et hav af ideer til som er lige til at gå til, til brug af podcasting i dansk, engelsk, matematik, historie, samfundsfag eller naturfag. Vejledningen viser med sine mange eksempler, hvordan det er praktisk muligt at bruge podcasts i undervisningen.

Som et ekstra bonus skrives der også om ophavsret og webetik – og på siden linkes der bl.a. til gratis musik, så man som underviser ikke kommer ud i ophavsretslige gråzoner.

Niveauet i lærervejledningen rammer plet i forhold til undervisningen i Folkeskolen og kan klart anbefales!


Share

1 comment for “Podcasting – en lærervejledning…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *