Online kursus om Google Docs

Google Docs logo

Som skole kan man overveje om online tjenesten fra Google –  Google Docs kunne lette skolernes besvær med drift og vedligehold af servere og elevcomputere. Fordelen ved en online-løsning som Google Docs er, udover de økonomiske og den daglige drift, også, at det giver nogle pædagogiske muligheder i forhold til at styrke samarbejdet mellem lærere og elever imellem idet en lærer blandt andet løbende kan følge en elevs arbejde med en opgave ved at dele dokumenter i Google Docs.

Hvis din skole har en abonnement med LærIT og du har behov for at lære Googles Office program – Google Docs, så bør du nok se nærmere på online kurset “Kom godt i gang med Google Docs“.

Hvad er Google Docs?

Google Docs er et online kontorprogram der funktionelt endnu ikke er helt er på omgangshøjde med Microsoft Officepakken eller OpenOffice.org, men som indeholder de funktioner som den typiske computerbruger efterspørger – og så koster Google Docs vel at mærke gratis!.

Hvad er fordelene ved Google Docs?

Den helt store fordel ved at bruge Google Docs er, at det er et online program, og derfor har man som bruger kun behov for en internetforbindelse og en browser af en nyere dato og voila, så er man kørende. Det betyder, at man kan tilgå sine dokumenter og arbejde videre med dem uanset hvor i verden man befinder sig.

Ydermere giver Google Docs mulighed for at man som bruger kan dele sine dokumenter med andre. Det indebærer, at man kan sidder og redigere online i det samme dokument – på samme tid! Google Docs er et godt eksempel på hvor IT giver mulighed for ægte collaborativ learning idet mange deltagere i et gruppearbejde kan arbejde synkront uafhængigt af stedet.


Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *