Microsoft OneNote og læringsstile – en perfekt kobling

OneNote og LæringsstileJeg har haft mulighed for at læse og dermed anmelde pixibogen ‘OneNote og læringsstile – en perfekt kobling‘ af Ole Lauridsen (OL) fra ASB Learning Styles Lab.

Man kan downloade ‘OneNote og læringsstile – en perfekt kobling‘ gratis fra Microsofts hjemmeside.

Som OL i bogen gør opmærksom på, så tilbyder programmet OneNote muligheder for at anvende forskellige læringsstile idet man i OneNote finder både en platform og en række værktøjer der kan bruges til at understøtte ens læreproces. Et faktum man måske ikke er opmærksom på i den daglige brug af  OneNote.

Han gennemgår læringstil teorien, herunder Dunn og Dunn modellen. Derudover gør han opmærksom på, at man kan få fastlagt sin læringsstilsprofil ved at tage BE-testen på www.learningstyles.net (klik på assessments og vær opmærksom på hvilken aldersgruppe der vælges).

OL konkluderer på side 9, at de læringselementer der er i direkte i spil i OneNote er:

  • psykologiske elementer: analytisk over for global informationsbearbejdning,
  • alle perceptuelle elementer,
  • emotionelle elementer: vedholdenhed (multitasking over for singletasking), struktur
  • sociale elementer: alene, par, smågrupper, team, under ledelse af ekspert, variation.

Herefter gennemgår OL kort ovenstående fire elementer med korte konkrete eksempler fra OneNote.
Pixibogen er skrevet i et letforståeligt sprog og er en hurtig appetitvækker for både underviser og elever/kursister, til at begynde at arbejde med læringsstile “i det små” i hverdagen.

Efter at have gennemlæst pixibogen føler jeg mig klædt på til at anvende OneNote mere bevidst ud fra min egen læringsstil i min hverdag. I en travl hverdag med mange gøremål rammer OL plet med en “instant on” introduktion til læringsstil teorien og konkret anvendelse af den i hverdagen.

OneNote som digitalt portfolio værktøj

[Tilføjelse pr. 29 JAN 2011]

Se iøvrigt Lektor Hilmar Lauersens udviklingsprojekt OneNote forum, hvor det undersøges om OneNote kan anvendes som digital portfolio værktøj.


Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *