Hvorfor anvende Prezi i undervisningen?

Ønsker du et alternativ at supplere Microsoft PowerPoint med?

Så kunne Prezi være løsningen. Prezi er et gratis online præsentationsværktøj, der giver mulighed for at flere kan inviteres til at arbejde på præsentationen. Det er nemt at komme i gang, da programmet er intuitivt skruet sammen.

Hvad er en Prezi?

Prezi er en slags digital opslagstavle. I idéfasen til Prezi præsentationen kan man skrive, opsætte billeder, Youtube filmklip, links, pdf-filer m.m.  Alle elementer kan nemt flyttes, skaleres og roteres. Når man har fået placeret alle sine elementer, kan man lave en sti, som afgør rækkefølgen ved afspilning.

Ligesom Microsoft PowerPoint kan Prezi anvendes til at skabe lineære visuelle præsentationer. Men Prezi er mere end det – idet Prezi kan:

 • Hjælpe kursister til at tænke og forstå ikke-lineære, abstrakte og komplekse sammenhænge og dermed hjælpe kursisterne bedre til at huske komplekse sammenhænge.
 • Gøre det muligt for kursisterne at forstå mindmaps/begrebskort bedre.
 • kan styrke gruppe/projektarbejdet idet flere kan arbejde på det samme Prezi samtidigt.

Læs iøvrigt Morten Blaabjergs gode og uddybende indlæg omkring Prezi i undervisningen på Gymnasieskolen.dk, hvor han bl.a. anbefaler følgende:

Prezi-links

Prezi øvelser for begyndere

Se hvordan du kommer i gang med Prezi:

 


Share

2 comments for “Hvorfor anvende Prezi i undervisningen?

 1. jytte strømstad
  28. februar 2012 at 14:14

  links virker ikke, så jeg kan ikke finde ud af, hvor meget Prezi koster. Jeg er ansat i en uddannelsesinstitution og vil geren have et alternativ til PP.

 2. Sindahl
  18. marts 2012 at 03:36

  Hej Jytte

  Bruger selv Prezi ret tit, det er et gratis program. Du går bare ind via Prezi.com, hvor du opretter en profil, eller bruger din facebook profil, nemt og enklet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *