Hvad er Twittertinget?

Twittertinget logo

Twittertinget giver et overblik over de seneste tweets fra danske folketingspolitikere

Twittertinget kan man følge med i, hvad de danske folketingspolitikere skriver på Twitter. Siden opdateres hele tiden, så det er altid de allernyeste beskeder, der bliver vist. Hvis man klikker på et af partiernes logo, kan man vælge kun at se beskeder fra det pågældende parti.

Hvordan kunne Twittertinget anvendes i folkeskolen?

Twittertinget er oplagt at anvende i samfundsfaget. Twittertinget lægger op til at diskutere kildekritik og kritisk forholden sig til tekster på internettet, som fremstår autoritativt (bemærk, at twittertinget.dk er en del af berlingske.dk men som der gøres opmærksom på siden, så drives projektet af WEMIND).

Twittertinget er også et opdateret værktøj til at gøre rede for hovedsynspunkter i de klassiske politiske ideologier (konservatisme, liberalisme, socialliberalisme, socialisme) og for hovedsynspunkter hos forskellige politiske partier i dag – Twittertinget bliver jo hele tiden opdateret – det er en klar fordel i forhold til leksika som “forældes” i det øjeblik de trykkes.

Hvordan kan Twitter anvendes til politisk kommunikation?

Bliv eventuelt inspireret af Jacob Bøtters (Jacob Bøtter er hovedmanden bag Twittertinget) slides om brug af Twitter til politisk kommunikation.

Links om Twitter

Ønsker du en kort introduktion til hvad Twitter er og hvordan du didaktisk kan indføre dem i din undervisning
– kan du med fordel læse følgende om Twitter:


Share

2 comments for “Hvad er Twittertinget?

 1. Jesper
  21. oktober 2010 at 19:53

  DR har noget lignende på StatusTinget, hvor de også har Facebook statusopdateringer med:
  http://www.dr.dk/nyheder/politik/statustinget/

  mvh jesper

 2. Torben Møller
  21. oktober 2010 at 21:19

  Hej Jesper, tak for din kommentar til “Hvad er Twittertinget” – den er yderst relevant!

  Statustinget kan ligeledes indgå i Samfundsfaget på samme vilkår som Twittertinget. (det fine er, at statustinget er en del af et andet mediehus end berlingske.dk – nemlig DR). Eleverne kan derpå gå kildekritisk til værks med dé mediehuses vinkling af vore folkevalgte politikere.

  Mvh Torben :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *